Dictees.nl gaat op de schop. Schep je mee?

spadekopiedoor Jeroen van Heemskerck Düker

De kogel is door de kerk, de teerling is geworpen, het ei is gelegd: na zes jaar wordt de pleisterplaats van spellingliefhebbers aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Een zeer ervaren programmeur gaat de komende weken aan de slag. Zijn werk moet resulteren in een website die beter leesbaar is op smartphone en tablet, optimaal beveiligd is en die nieuwe functionaliteit bevat. Ook Google zal daardoor de berichten beter kunnen vinden.

Het zal even schrikken worden voor wie vertrouwd is met het huidige beeld. Ook de desktopversie van de webstek ondergaat een make-over. Hoogstwaarschijnlijk gaat het forum verdwijnen, omdat vrijwel niemand er gebruik van maakt. Daarentegen keert de wekelijkse quiz terug, als alles goed gaat in een sterk verbeterde variant.

Money, money, money
Is dat nou allemaal de moeite van het vermelden waard? Ja, want er is een probleem.

Het kost geld. Veel geld.

Daarom richt ik mij tot jou, trouwe lezer, met een bedelverzoek om een bijdrage. De aanpassingen kosten zo’n 2000 euro, en dat is voor een eenvoudige zzp’er niet gemakkelijk op te hoesten. Wil je blijven genieten van de service die Dictees.nl biedt? Wil je dat de Koninklijke Bibliotheek de archivering van deze site kan voortzetten? Dan is jouw financiële bijdrage van harte welkom! Doe mee en help deze website de toekomst in. Maak je bijdrage over op NL59 SNSB 0901 6880 10 ten name van Hyperion, onder vermelding van ‘Dictees 2018′ en bij voorkeur een contactmogelijkheid (telefoonnummer of e-mailadres). Je bijdrage wordt beloond met een passend geschenk.

Alle bijdragen worden nauwgezet bijgehouden en zijn voor alle belanghebbenden in te zien. Na de herlancering wordt bekendgemaakt hoeveel er is opgehaald!

4 reacties

 1. Fantastisch Jeroen!
  Als computernitwit ben ik eigenlijk heel tevreden met de site in zijn huidige vorm. Toch wil ik graag aan de modernisering daarvan financieel bijdragen.

  2000 euro? Je vraagt niet om een grote schep geld.
  Om een voorbeeld te geven: Je hebt maar 20 dicteeaficionado’s nodig die 100 euro geven, 40 liefhebbers die 50 euro, of 80 mensen die 25 euro geven, 160 . . .
  Die 2000 euro moet te doen zijn, toch?

  • Het zou fantastisch zijn, ja! Om die modernisering heb ik eigenlijk ook niet gevraagd, maar de aanpassingen zijn vooral om technische redenen noodzakelijk.

   Overigens heb ik zelf ook geld gereserveerd voor deze operatie. Maar enige steun van de trouwe lezers is meer dan welkom!

 2. Fijn, Jeroen, dat het er nu dan toch van gaat komen en dat ‘onze’ website behouden blijft. Ik heb zojuist 50 euro overgemaakt, ervan uitgaande dat er nog wel 40 vaste lezers hetzelfde doen. We houden de vingers aan de pols.

 3. Veel dank! Het enthousiasme van de trouwe lezers is werkelijk boven verwachting. Verscheidene gulle donaties zijn inmiddels binnengekomen, zelfs zonder dat Mies Bouwman – nou ja, haar opvolgster dan, ik hou het niet bij – er een avond heeft hoeven spenderen. Het is ongekend.

  Inmiddels is de programmeur aan de slag gegaan en zijn er al resultaten geboekt. Tot de relaunch zal de site wellicht enige rafelrandjes vertonen. Daarvoor bij voorbaat mijn excuses!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>