Zesde Holland-Belgiëdictee Eede

Voor de zesde keer vindt in Eede (ZL) het Holland-Belgiëdictee plaats. Nou ja, Eede, een paar kilometer daarvanaf en well – op een steenworp afstand van de grens en vlak bij het nabijgelegen (Vlaamse!!!) Middelburg – in café-restaurant De Tol, Tol 1, NL 4529 PT Eede, telefoon (0031) (0) 117-491391, e-mail: info@detol.eu. U kunt er na afloop ook lekker eten!

De inloop is om 14 uur, het dictee start om 14.30. Good old mevrouw Marie Bakx zorgt met een hele rits medewerkers voor een perfecte organisatie, Rein Leentfaar heeft het dictee geschreven en eega Hanneke leest het voor. Voor alle duidelijkheid: het dictee is in gewoon Nederlands (Groene Boekje en Van Dale) en niet in dialect … Als bijdrage in de kosten betaalt u 5 euro. Opgaven: leentfaar@zeelandnet, 0117-381895 of 06 1234 2466!

Uit heel Nederland en ook uit Vlaanderen wordt een aantal dicteespecialisten verwacht: voor hen is een 6e alinea toegevoegd, zij strijden in een aparte categorie om bescheiden prijsjes. In die alinea moeten zij 20 wat moeilijker woorden invullen.

We hopen dat ook uit Eede, Aardenburg, Sluis, Breskens, Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland een flink aantal mensen de handschoen op wil nemen. Het leukst is om een paar mensen te komen, dan kun je ook onderling de competitie aangaan!