Tweede Groot Utrechts Kerkdictee

De kerkhervormer Maarten Luther is de hoofdpersoon in de tweede editie van het Groot Utrechts Kerkdictee, dat op 23 juni vanaf 18.45 uur plaatsvindt in de Domkerk te Utrecht. Hiermee haakt de initiatiefgroep in op het Lutherjaar 2017, waarmee 500 jaar reformatie herdacht wordt.

Luther staat niet alleen bekend als kerkhervormer, maar ook als vroege pleitbezorger van gewetensvrijheid. Zijn uitspraak ‘Hier sta ik, ik kan niet anders’ kreeg vleugels. De auteur Manon Uphoff, die in een groot katholiek gezin in de Utrechtse wijk Lombok opgroeide, werkt deze uitspraak uit in een dicteeverhaal van ongeveer tien zinnen. De deelnemers van dit leuke taalspel dingen mee naar de fraaie wisseltrofee, een bronzen beeldje van de 15e-eeuwse preektijger Johannes Brugman.

Inschrijven voor het dictee doet u door een mail te sturen naar kerkdictee@gmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. De inschrijvingstermijn eindigt op 9 juni of zoveel eerder als het maximum van 60 deelnemers is gehaald. Dus wees er snel bij!

Het dictee maakt deel uit van het openingsfeest van Kerkennacht Utrecht, waarbij dit keer de cabaretière Lenette van Dongen de fameuze Preek van de Leek houdt. Zij treedt daarmee in de voetsporen van Claudia de Breij en Karin Bloemen, die bij eerdere edities een volle Domkerk trokken.