Elfde Lingewaards Dictee

Rotary club Lingewaard houdt op vrijdag 16 juni voor de elfde keer het Lingewaards dictee in OBC De Essenpas in Bemmel. Het dictee is een jaarlijks terugkerend evenement voor iedereen die van taal houdt. Het belangrijkste aspect van het dictee is naast het op speelse wijze toetsen van de kennis van de Nederlandse taal, het inzamelen van geld voor een midwinterdiner voor alleenstaande ouderen.

De schrijver is dit jaar Frans Walch, neerlandicus en schrijver. Burgemeester Marianne Schuurmans zal het dictee voorlezen. Deelnemen kan als bedrijf met een bedrijventeam, kosten 260 euro inclusief afkoop van alle gemaakte fouten; deelnemen als particulier team (sportclub-, buren-, collega’s-, vriendenteam) kost 35 euro plus 35 eurocent per gemaakte fout. Een team bestaat uit vier personen. De teams strijden om de ‘Lingewaards-dicteetrofee’. Er zijn individuele en teamprijzen.

Programma
Het programma start om 19.00 uur. Rond 21.30 is de prijsuitreiking onder het genot van een hapje en een drankje. Leerlingen van het OBC kijken onder begeleiding van hun docenten Nederlands het dictee na. Pierre Cuypers, voormalig docent aan het OBC, geeft op humoristische wijze tekst en uitleg over de juiste schrijfwijze.

Aanmelden
Wil je weten hoe het gesteld is met je kennis van de Nederlandse taal? Doe dan mee voor het goede doel. Meld je aan op www.lingewaardsdictee.nl.