Derde Santpoorts Dictee

Wie wordt de winnaar van het derde Santpoorts Dictee? Op zondag 4 februari vindt voor de derde keer het Santpoorts Dictee plaats voor heel Kennemerland. Let op: dit evenement is uitsluitend toegankelijk voor deelnemers uit de regio. Buitenstaanders zijn ongewenst.

Als norm wordt de spelling gehanteerd zoals is aangegeven in de officiële Woordenlijst Nederlandse Taal 2015 (het ‘Groene boekje’) en Van Dales Groot Woordenboek der Nederlandse Taal (2015). Docent Nederlands Lidwien Derriks, zal in de pauze het dictee met u bespreken. Ondertussen zal een deskundige jury de dictees nakijken. Voor de winnaar is er de eer en een prijs. Alle anderen krijgen een gecorrigeerd dictee mee naar huis, zijn een ervaring rijker en voelen zich wellicht uitgedaagd om volgend jaar weer mee te doen.

Inschrijven kan vanaf heden, het liefst via de website. Tot 19 december 2017 verloopt de inschrijving volgens de geldende voorrangsregels van Santpoorts Belang, daarna op volgorde van binnenkomst. In januari krijgen alle geplaatste deelnemers de volledige spelregels per e-mail of per post toegestuurd. Er kunnen maximaal 50 personen meedoen. Schrijf dus snel in!

Het dictee vindt plaats in De Poorterszaal van 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur. De entree bedraagt slechts 6 euro.