Tilburg 2017

Dictee van maandag 11 december

Onze wekelijkse spellingtest. Deze keer staan buitenlandse woorden centraal. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder

Castricum 2017

‘De geur van mijn geboortegrond’

Het elfde Groot Castricums Dictee op 22 november in de plaatselijke bibliotheek was weer een feest. Mooi weer, een mooie tekst en een spetterende entr’acte van de auteur, de Eemnesser bard Gerard Wortel.

Lees verder

GDdNT 2016

Dictee van maandag 4 december

Onze wekelijkse spellingtest. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder

Gent 2017

Fake news uit Gent

Het nieuwe Verkeerscirculatieplan ten spijt wist de Hollander Bert Jansen toch in de binnenstad van Gent te geraken, om deel te nemen aan het befaamde Klein Dictee van dichterscollectief De wolven van La Mancha.

Lees verder

Benedictee-breskens 2017

Rien Wisse speller van het jaar 2017

De Bredase redacteur Rien Wisse mag zich sinds de laatste editie van de BeNeDicteecompetitie officieus Speller van het jaar noemen. Met 486 punten uit acht dictees versloeg hij Rein Leentfaar (481) en de Vlaamse dicteereus Herman Killens (477).

Lees verder

Zutphen 2017

Zutphense flora en fauna in het Volkshuis

De organisatie van het negende Groot Zutphens Dictee, gehouden op donderdag 16 november, was dit jaar weer in bekwame handen bij de Lionsclub Zutphen Kattenhaven. Vaste bezoeker – en winnaar – Bert Jansen deelt zijn indrukken.

Dicteereus Rein Leentfaar ziet de eerste prijs aan zijn neus voorbijgaan.

Lees verder

verjaardag-tien-jaar

Eenjarige De Spelt al tien jaar geparodieerd door De Speld

De Spelt bestaat deze maand één jaar, maar wordt al tien jaar geparodieerd door het onlinenieuwsmagazine De Speld – uw vaste prik voor betrouwbaar nieuws, ook bekend van de Volkskrant.

Lees verder

sinterklaas-annemarie

Dictee van maandag 27 november

Onze wekelijkse spellingtest, deze keer verzorgd door gastredactrice Annemarie Braakman-Ven. Uiteraard is Sinterklaas het thema van de week. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder