Papendrecht 2017

Papendrechtse perikelen

Het is woensdagavond 22 november, en Randy van Halen reist naar Papendrecht om daar zijn titel van vorig jaar te verdedigen.

Lees verder

Leiderdorp 2017

Leiderdorpse geschiedenis veroorzaakt hoofd(letter)pijn

Het was ook dit jaar weer een genoegen om bij het Groot Leiderdorps Dictee te mogen zijn. Voor de zesde maal werden de liefhebbers hartelijk ontvangen in het mooie en ruime gemeentehuis van Leiderdorp.

Winnaar in de categorie ‘tijgers': Jozef Lamberts.

Lees verder

olipodrigo-foto

Dictee van maandag 20 november

Onze wekelijkse spellingtest, deze keer rondom het thema eten en drinken. Beantwoord de tien opgaven en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder

Eemnes 2017

Een avondje met androïden in Eemnes

Het derde Eemnesser dictee, op woensdag 8 november in de plaatselijke bibliotheek, kun je het best karakteriseren als ‘apathisch’. Dicteeliefhebber Pieter van Diepen was erbij en doet verslag.

Lees verder

De_grensovergang_bij_Hazeldonk

Dicteenomade vertoont grensoverschrijdend gedrag

De Bredase dicteereiziger Tol van der Pas werd bij het Groot Vlaams Dyslexiedictee (GVD) gediskwalificeerd wegens grensoverschrijdend gedrag.

Lees verder

woman-piano

Dictee van maandag 13 november

Onze wekelijkse spellingtest. Deze keer vormt muziek het thema. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder

Ton Pors – Harderwijk 2017

Wat weten wij af van ‘afweten’?

Moeten wij ‘afweten’ aaneenschrijven? Soms wel, soms niet. Maar wanneer dan wel, en wanneer niet? De bronnen spreken elkaar tegen. Johan de Boer zoekt het voor ons uit.

Johan de Boer tijdens het Harderwijks Dictee van 2017. Foto © Ton Pors

Lees verder

Aalsmeer 2017

Aalsmeers Dictee laat deelnemers zwoegen en zweten

Nee, het was niet het verwachte przewalskipaard dat langskwam op het achtste Aalsmeerse Dictee. Maar er bleven genoeg hoofdbrekens op dit topevenement.

Het winnende team De 3G’s.

Lees verder