algemeen-wekelijks_04

Dictee van maandag 14 augustus

Onze wekelijkse spellingtest. Aflevering 3 van de serie zomerse instapdictees. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder

De bewuste jarretelle.

Dicteefanaat verstrikt in jarretellengordel

De 58-jarige Marinus Woordenaar, voorzitter van de Dicteepartij, raakte gisteren in een Bredase lingeriewinkel verstrikt in een jarretellengordel. Hij wilde onderzoeken of er een tussen-n in voorkwam. Dat ging mis.

door Rien Wisse, redacteur van De Spelt

Lees verder

tilburg2015_algemeen-fotorogerlafebre

Dictee van maandag 31 juli

Onze wekelijkse spellingtest. Deze keer aflevering 2 van de zomerse instapdictees. Beantwoord de tien opgaven en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder

algemeen_scheepsdictee

Dictee van maandag 24 juli

Onze wekelijkse spellingtest. Deze keer een instapdictee voor aanstormende tijgers. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent! Lees verder

jarretel

Dictee van maandag 17 juli

Onze wekelijkse spellingtest. Deze keer een zomers intermezzo: hoe zit het ook weer met die tussen-n? Beantwoord de tien opgaven en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Jarretellengordel of jarretellegordel?

Lees verder

Kudelstaart 2017

Taalles in een Kudelstaartse kroeg

Zelfs de meest doorgewinterde taalliefhebber voelde zich afgelopen woensdagavond 5 juli bij tijd en wijle een ‘dummy’. Neerlandicus Bert Jansen gaf in het Kudelstaartse café Op de Hoek taalles aan zo’n 25 belangstellenden, met aansluitend een dictee voor dummy’s.

Lees verder

Terneuzen 2016 - HB

Dicteeannotaties

Orthografisch hoogbegaafden hebben de gewoonte elkaar na een dictee te bestoken met verklarende aantekeningen. Neurolinguïsten duiden dat als verwerkingsritueel of victoriegekraai bij narcistische krenking of gesublimeerde libido. De Spelt wist enkele van die annotaties te achterhalen.

Een klassieke discussie tussen specialisten
Lees verder

Ede 2017

Dictee van maandag 10 juli

Onze wekelijkse spellingoefening. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder