Ede 2017

Dictee van maandag 25 september

Onze wekelijkse spellingtest. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder

woede_01

Misodysorthografie

In het voetspoor van misofonie is een nog ernstiger stoornis ontdekt: misodysorthografie, oftewel foutespellinghaat. Er is al een patiëntenvereniging, meldt Rien Wisse, redacteur van De Spelt.

Lees verder

Hillegom 2017

Van babyjasje tot push-upbeha

Op de dertiende september van 2017 vond de dertiende editie van het Groot Hillegoms Dictee plaats, het jaarlijkse taalfeestje van de Harddraverijvereniging. Annemarie Braakman genoot van de tekst.

Auteur Bram Rietveld

Lees verder

Benedictee-breskens 2017

Lariekoek en logorroe van Rein en Rien

Zaterdag 16 september: de derde ronde van de huiskamercompetitie in 2017 voor Belgische en Nederlandse dicteespecialisten, met twee dictees op één dag. Deze keer was het te doen in Breskens. Alhoewel, wás het wel te doen? Rien Wisse steekt de hand in eigen boezem.

Lees verder

woerden2015_algemeen-vulpen

Dictee van maandag 18 september

Onze wekelijkse spellingtest. Deze keer staan relatieve nieuwkomers in de Nederlandse taal in de spotlights. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder

Mijdrecht2017

Inburgeren langs de A2

In de Week van de Alfabetisering organiseerde het Taalhuis De Ronde Venen op dinsdag 5 september 2017 ‘Het Groot Rondeveens A2 Dictee’ en organiseerde het Taalhuis Uithoorn daags erna ‘Het Groot Uithoorns A2 Dictee’. Annemarie Braakman doet verslag.

Lees verder

Amersfoorts Dictee

Dictee van maandag 11 september

Onze wekelijkse spellingtest. Deze keer staat de letter c centraal. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Lees verder

Breskens 2016

Dictee van maandag 4 september

Onze wekelijkse spellingtest. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent! Lees verder